Et af de problemer, der sjældent bliver sat fokus på i den globale palmeolieproduktion, er den måde, hvorpå kvinder bliver behandlet i og omkring plantagerne.Kvinder bliver aflønnet dårligere end mænd. De fleste bliver ansat uden kontrakter, hvilket sætter dem i en meget usikker situation, hvor de blandt andet kan risikere ikke at modtage løn for deres arbejde. De arbejder med farlige kemikalier uden den nødvendige beskyttelse, og desuden er de udsat for seksuelle og voldelige overgreb.
I Indonesien er der utallige eksempler på, at kvinder er blevet tvunget til at arbejde i palmeolieindustrien, efter at de har fået frataget deres jord. Mange kvinder lever af at dyrke og producere deres egne fødevarer, men når jorden bliver taget fra dem, mister de deres livsgrundlag. Derfor må de søge arbejde på palmeolieplantagerne, der hvor deres landbrug engang lå. De bliver lovet stabilt, lønnet arbejde mod at sælge deres jord til store virksomheder eller privatpersoner, men denne stabilitet er langt fra den virkelighed, de ender i.
Kvindernes opgave er at sprede og sprøjte pesticider og gødning i plantagerne. De får dog ofte ikke tildelt beskyttelsesudstyr, og hvis de gør, er dette ofte i så dårlig stand, at kvinderne alligevel bliver eksponeret for giftige kemikalier, hvilket kan gå hårdt ud over deres helbred. Flere kvinder beretter for eksempel om, hvordan deres syn er blevet nedsat eller forsvundet helt, at de lider af svimmelhed, kronisk hovedpine, og at huden på deres hænder og arme klør ustandseligt.